Meld u aan!

Gezonde appelnotencake perfect voor de herfst

Gepubliceerd op 26 nov 2019, 16:20

Het is herfst, de dagen worden steeds korter en we zijn weer meer binnen. Heerlijk om dan de geur van een versgebakken cake in je huis te hebben. Het recept voor deze appelnotencake bevat weinig suiker, de goede onverzadigde vetten uit noten en voedingsvezels uit het volkorenmeel. Lekker gezond genieten dus. 
 

Wat heb je nodig?

  • Een cakevorm
  • Bakpapier
  • 1 appel (Elstar of Jonagold)
  • 150 gram ongezouten noten
  • 4 dadels
  • 1 ei
  • 250 gram volkoren (spelt)meel of havermeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
     

Hoe bereid je de cake?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier
  • Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes
  • Hak de noten en de dadels grof
  • Klop het ei los
  • Meng bovenstaande met alle overige ingrediënten met de hand goed door elkaar
  • Vul de cakevorm met het mengsel en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar

En smullen maar!

Anja Vis, diëtist en leefstijlcoach

“De ledenvereniging is mijn vraagbaak bij alle informatie die ik zoek over zorg, wonen en welzijn.”