We moeten er voor elkaar zijn in deze onzekere tijd

Gepubliceerd op 20 mrt 2020, 10:55

Beste mensen,

Het coronavirus houdt ons allen erg bezig; wie we ook zijn en waar we ook wonen lid of geen lid van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land.

We moeten er voor elkaar zijn in deze, voor velen, onzekere tijd. Onder normale omstandigheden zou ik schrijven: zoek elkaar op en heb aandacht voor elkaar. Nu zeg ik enkel: heb aandacht voor elkaar, voor je naasten én voor mensen die nu veel minder aandacht krijgen dan ze gewend zijn. Door het wegvallen van de ouderensoos, sport, kaartclub, gezellige bijeenkomsten, bezoek, etc.

Aandacht “op afstand” kan ook!  Maak een mooie voorjaars tekening of kleurplaat voor opa of oma of voor de oudere buurvrouw of buurman in de straat en gooi hem door de brievenbus. Als je buiten een rondje loopt, zwaai naar mensen die noodgedwongen binnen zitten. Kijk of je een boodschap kunt doen of stuur een leuk berichtje via sociale media.

“Voor allen door allen” is ons motto, dat past uitstekend in deze tijd.

Er voor elkaar zijn, dat wens ik u toe namens de ledenvereniging.

Jos Becker,

Voorzitter van uw Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land.