Meld u aan!

Slaapspecialist geeft lezing Slaap Geluk(t)

Gepubliceerd op 30 jan 2020, 9:22

Op ​27 februari ​komt slaapspecialist Renske van den Brink in de FlevoMeer Bibliotheek op Urk opnieuw ​de interessante lezing Slaap Geluk(t) geven.

Vorig jaar vertelde Renske onder grote belangstelling in Hof van Smeden in Emmeloord ​over de oorzaken van slecht slapen en hoe je je slaappatroon kan verbeteren. ​‘De aanwezigen hadden vragen over hoe je in slaap kunt vallen met een druk hoofd, maar ook over wat een normale slaapduur is. Tijdens de lezing van 27 februari gaan we het hier natuurlijk ook weer volop over hebben!’

Het leven van de slaapspecialist staat voor een groot gedeelte in het teken van... je raadt het al.. slaap. Als laborant klinische​ ​neurofysiologie en neurofeedback therapeut bij de Breinkliniek houdt Renske zich onder andere bezig met slaaponderzoeken, slaapscores en het behandelen van slaapproblemen.

‘Er zijn enorm veel boosdoeners die kunnen zorgen voor een verslechterd slaappatroon. Deze kunnen we onderverdelen in klinische en niet-klinische oorzaken. Klinische oorzaken zijn medisch, bijvoorbeeld slaapapneu of onrustige benen. Niet-klinische oorzaken hebben vaak te maken met je gemoedstoestand. Zo kan stress of een depressie enorm veel effect hebben op hoe je slaapt.’

Klinisch of niet-klinisch, een verslechterd slaappatroon is over het algemeen super frustrerend. Ben of ken jij een slechte slaper? Meld je dan vooral aan voor deze lezing van Renske. Stuur hiervoor een mail naar info@uwledenvereniging.nl onder vermelding van onderwerp Slaap Geluk(t), naam, adresgegevens, telefoonnummer, en het aantal personen. Telefonisch aanmelden kan ook door te bellen met 0521 53 98 93. Ook kun je je aanmelden op de wesbite van de FlevoMeer bibliotheek.

Leden van de ledenvereniging en bibliotheek mogen de lezing gratis bijwonen, niet leden betalen €5,-. De avond start om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur.

www.flevomeerbibliotheek.nl

“De ledenvereniging is mijn vraagbaak bij alle informatie die ik zoek over zorg, wonen en welzijn.”