Meld u aan!

Nieuwsarchief

Slaapcoach Susanne Willekes geeft Lezing

Woensdagavond 21 november gaf slaapcoach Susanne Willekes speciaal voor de ledenvereniging een interessante lezing. ‘Geef geen flesje in het donker en zorg juist voor voldoende slaap!'

Lees verder…

Geluksambassadeur Leo Bormans over geluk

Op woensdag 31 oktober was het eindelijk zover. Geluksmakelaar Leo Bormans gaf tijdens de ledenavond van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land een lezing over geluk.

Lees verder…

Rijbewijskeuring met korting voor leden

Twee keer per maand kunnen senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, terecht bij ZONL in Emmloord.

Lees verder…

Lekkere en gezonde maaltijdservice aan huis

Geen tijd of moeilijk in staat om zelf verse maaltijden te bereiden? Dan kan de maaltijdservice Uitgekookt uitkomst bieden. In een korte tijd heeft u een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel. Speciaal voor onze leden heeft Uitgekookt een mooie aanbieding.

Lees verder…

Handyman Service helpt bij kleine klusjes

Het gras maaien, de tv installeren, meubels verplaatsen, schilderijen ophangen, ramen wassen; voor deze kleinere klussen in en rondom het huis kunnen leden van Oude en Nieuwe Land (met korting) gebruik maken van de Handyman Service van Hometeam.

Lees verder…

Lokaal initiatief maakt speeltuin rolstoeltoegankelijk

In een maatschappij waar vereenzaming een steeds groter probleem wordt, is naar elkaar omzien enorm belangrijk. Even aankloppen bij de buurvrouw of op de koffie bij die alleenstaande meneer om de hoek kost vaak maar weinig moeite.

Lees verder…

Lang zult u (lekker thuis) wonen

Ouderen wonen langer thuis. Zelfredzaamheid wordt daarom een steeds belangrijker thema. Gemeenten, woningcorporaties en organisaties spelen hierop in. Hoe? Onder andere door tinyhouses en microwoningen te bouwen. Maar ook door woningen aan te passen.

Lees verder…

Nelly Oost versterkt de ledenraad

De ledenraad van Ledenvereniging Oude en Nieuweland is een nieuw lid rijker. Nelly Oost heeft zich in februari van dit jaar aangesloten. ‘Mijn collega Emma Wakker nam afscheid van de ledenraad en vroeg mij of ik het stokje van haar over wilde nemen’, vertelt Nelly.

Lees verder…

Stimuleringscheque voor Uitgestelde Koffie

Onlangs heeft Marry Gorte-Vedder van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land namens het stimuleringsfonds een cheque uit mogen reiken aan Paula Bierma, coördinator mantelzorg netwerk gemeente Steenwijkerland, voor het project Uitgestelde Koffie.

Lees verder…

Gezonde Maaltijdservice aan huis

Heeft u geen tijd of bent u moeilijk in staat om zelf verse maaltijden te bereiden, dan kan de maaltijdservice Uitgekookt van Van Marle uitkomst bieden. In een korte tijd heeft u een smakelijke, vers bereide en gezonde maaltijd op tafel.

Lees verder…

Stimuleringsfonds reikt cheque uit voor moestuin

Onder winterse omstandigheden reikte Chris voor den Dag van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land op maandag 26 februari een cheque te waarde van € 1.000 van het Stimuleringsfonds uit aan Martijn Dekkers van Stichting Leefbaar Espel.

Lees verder…

Save the date: Geluksmakelaar Leo Bormans houdt lezing

Leo Bormans, ook wel de geluksmakelaar genoemd, houdt op 31 oktober in Baarlo een lezing. Hij geeft een fascinerende presentatie die antwoord geeft op de meest fundamentele vragen in het leven. Noteert u alvast de datum?

Lees verder…

Maak kennis met het Klant Contact Team

Het Klant Contact Team van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is vijf vrouwen sterk. Samen met hun collega’s van de bereikbare dienst in de avond en gedurende de nacht, zorgen zij ervoor dat de Zorggroep 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is.

Lees verder…

Stimuleringsfonds reikt eerste cheques uit

Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land is dit voorjaar gestart met het Stimuleringsfonds. Initiatieven die mensen bij elkaar brengen en het leefplezier vergroten kunnen rekenen op een financiële bijdrage. De eerste cheques zijn inmiddels uitgereikt.

Lees verder…

Speciale prijs voor 50-plussporter Wilna Heijman

Zwemster Wilna Heijman (53) uit Tuk heeft op 17 januari, tijdens het jaarlijkse Sportgala van Steenwijkerland, de speciale PLUSprijs ontvangen uit handen van de voorzitter van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, Jos Becker.

Lees verder…

‘Geniet van de dingen die nog wel mogelijk zijn’

Op donderdag 15 maart geeft schrijfster Bregje Bleeker in de Bibliotheek Kop van Overijssel in Steenwijk een lezing over haar roman Eva, waarin ze vertelt over haar familiegeschiedenis en ervaringen met een door hersenziekte getroffen moeder.

Lees verder…

“De ledenvereniging is mijn vraagbaak bij alle informatie die ik zoek over zorg, wonen en welzijn.”