Meld u aan!

Nieuwsarchief

Korting op de Kunstuitleen

Kunstuitleen Emmeloord is gevestigd in Cultuurbedrijf Noordoostpolder en heeft een brede en gevarieerde collectie bestaande uit ruim 900 werken van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars.

Lees verder…

Thema ‘eenzaamheid’ krijgt vervolg

2020 moest het jaar van de eenzaamheid worden voor de Zorggroep Oude en Nieuwe Land en de ledenvereniging. En dat werd het. Maar dan anders…

Lees verder…

Verlichte boerderijen route NOP ontvangt cheque

Op vrijdag 20 november reikte Alie van Wijngaarden namens Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land een cheque van het stimuleringsfonds uit.

Lees verder…

Buurtbewoners blij met donatie van het Stimuleringsfonds

Dankzij de donatie van het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land konden twee zitbanken op het speelterrein worden geplaatst.

Lees verder…

Je bent je eigen graadmeter

Eenzaamheid is een gevoel, iets dat je ervaart. Het zegt iets over jouw verwachtingen van de sociale contacten die je op het moment hebt. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over de hoeveelheid óf over de diepgang van deze contacten.

Lees verder…

17 Lentes jong en eenzaam, hoe kan dat?

‘Eenzaamheid is niet alleen een probleem waar ouderen mee te maken hebben, ook jongeren kunnen eenzaam zijn. Ik ben 17 jaar en voel me eenzaam, terwijl ik eigenlijk een positief en opgewekt persoon ben’, vertelt Nienke.

Lees verder…

Deskundige wil het taboe op eenzaamheid doorbreken

Stel je voor. Je bent op een verjaardag. Dan zegt één van de aanwezigen: ‘Ik heb me toch zó eenzaam gevoeld, van de week.’ Grote kans dat de sfeer dan opeens ongemakkelijk wordt.

Lees verder…

‘Maak juist nu het verschil, stuur een kaartje’

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) en Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land zetten zich samen het komende jaar in voor het tegengaan van eenzaamheid. Een actueel thema, zeker in coronatijd.

Lees verder…

Donatie voor urnenmuur in Espel

Chris voor den Dag van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land reikte dinsdag 27 oktober namens het Stimuleringsfonds een cheque uit aan de begraafplaatscommissie van de vereniging dorpsbelang Espel.

Lees verder…

Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land verlengt (nogmaals) coronafonds

Aanmelden kan nu tot en met 15 december! Ledenvereniging oude en Nieuwe Land stelt wederom geld beschikbaar aan initiatiefnemers van sociale en verbindende activiteiten tijdens de coronacrisis.

Lees verder…

Even voorstellen: Nieuwe bestuurder ZONL Albert Hilvers

Hij was amper een paar dagen aan het werk als bestuurder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, toen de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. Uitgebreid kennismaken op de verschillende locaties zat er dus niet in.

Lees verder…

Het Stimuleringsfonds helpt

Heb je een mooi idee om jouw buurt te verbinden? Wil je een gezellige ontmoetingsplek maken of misschien wel een club oprichten?

Lees verder…

Ledenavond met dokter Juriaan (let op verplaatst!)

Juriaan Galavazi, een trendsettende huisarts met een nieuwe visie op gezondheid en vitaliteit waarin lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Lees verder…

Samen tegen eenzaamheid

Elk jaar wordt er tijdens een brainstormavond door de medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en de ledenraad van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land een thema gekozen waar de twee organisaties gezamenlijk aandacht aan gaan geven.

Lees verder…

Samenwerking ledenvereniging en zorggroep

Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land en Zorggroep Oude en Nieuwe Land hebben opnieuw vertrouwen in elkaar uitgesproken door de historische samenwerking wederom te bekrachtigen.

Lees verder…

Het verhaal van politieke vluchteling Soraya

Soraya is een politieke vluchteling uit Iran. ‘Mijn werk, interesses, religie, connecties én het feit dat ik een vrouw ben zorgen ervoor dat ik op het moment niet veilig ben in Iran.'

Lees verder…

“De ledenvereniging is mijn vraagbaak bij alle informatie die ik zoek over zorg, wonen en welzijn.”