Meld u aan!

Nieuwsarchief

Samen tegen eenzaamheid; doe ook mee!

Zorggroep Oude en Nieuwe Land en de ledenvereniging hebben de krachten gebundeld en willen met jouw hulp een vuist maken tegen eenzaamheid. Heb jij een goed idee? Laat het ons weten!

Lees verder…

Het verhaal van politieke vluchteling Soraya

Soraya is een politieke vluchteling uit Iran. ‘Mijn werk, interesses, religie, connecties én het feit dat ik een vrouw ben zorgen ervoor dat ik op het moment niet veilig ben in Iran.'

Lees verder…

Lezing veteraan en auteur Erik Krikke op Urk

Op 26 augustus komt Erik Krikke naar Urk om te vertellen over zijn passie voor het vak als hulpverlener en militair en over hoe hij tijdens de uitoefening hiervan getraumatiseerd raakte.

Lees verder…

Coronafonds ledenvereniging goed gebruikt

Het coronafonds wordt goed gebruikt. Diverse lokale activiteiten zijn inmiddels uit dit fonds betaald. Van de bingo in Emmeloordse wijken tot het uitdelen van mondkapjes.

Lees verder…

Ledenvereniging ondersteunt sociale initiatieven

Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land stelt geld beschikbaar aan initiatiefnemers van sociale en verbindende activiteiten tijdens de coronacrisis. Aanmelden kan tot en met 12 mei!

Lees verder…

Stuur iemand een hart onder de riem

Aandacht “op afstand” kan ook!  Maak een mooie voorjaars tekening of kleurplaat voor opa of oma of voor de oudere buurvrouw of buurman in de straat en gooi hem door de brievenbus.

Lees verder…

Activiteiten ledenvereniging tot juni gecanceld

Ook wij geven gehoor aan de oproep van de overheid om met zijn allen binnen te blijven. Vanwege corona cancelen wij daarom al onze activiteiten tot en met 1 juni.

Lees verder…

We moeten er voor elkaar zijn in deze onzekere tijd

'Het coronavirus houdt ons allen erg bezig; wie we ook zijn en waar we ook wonen lid of geen lid van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land. We moeten er voor elkaar zijn in deze onzekere tijd.'

Lees verder…

Oud ZONL bestuurder Frank Kodden realiseert droom

Frank Kodden, voormalig bestuurder van ZONL en bestuurslid van de ledenvereniging, gaat samen met vrouw en kinderen droom achterna.

Lees verder…

Slaapspecialist geeft lezing Slaap Geluk(t)

Op donderdag 27 februari komt slaapspecialist Renske van den Brink in de FlevoMeer Bibliotheek op Urk opnieuw de interessante en verhelderende lezing Slaap Geluk(t) geven.

Lees verder…

Een Diner Jaarkaart voor onze trouwe leden

Als ledenvereniging zijn wij erg blij met al onze trouwe leden. En dat mogen we natuurlijk best wel eens laten zien! Daarom voor jou en jouw gezin een Diner Jaarkaart cadeau!

Lees verder…

Gezonde appelnotencake perfect voor de herfst

Het is herfst, de dagen worden steeds korter en we zijn weer meer binnen. Heerlijk om dan de geur van een versgebakken cake in je huis te hebben. Dit recept is lekker én gezond.

Lees verder…

Ledenavond met Arjan Erkel groot succes

Wat was het een mooie avond! Meer dan 350 leden hebben in 't Voorhuys in Emmeloord vol interesse, verbazing en spanning naar het bizarre verhaal van Arjan Erkel geluisterd.

Lees verder…

Een nieuwe bril uitzoeken kan gewoon thuis

Een nieuw bril nodig maar slecht ter been? Dan is een afspraak aan huis de ideale oplossing. ‘Leone Lourens voor ogen’ heeft alle draagbare apparatuur die nodig is voor een goede oogmeting.

Lees verder…

Volle bak bij geheugentrainer Boris Konrad

Tijdens een succesvolle masterclass zagen 350 scholieren, studenten en andere belangstellenden, wat geheugentrainer Boris Konrad allemaal met zijn geheugen kan.

Lees verder…

Recept gegrilde groenten van leefstijlcoach Anja

De schijf van vijf adviseert ons om dagelijks 250 gram groente te eten. Een hele uitdaging! Met dit recept maakt diëtist en leefstijlcoach Anja Vis het hopelijk iets makkelijker voor je!

Lees verder…

“De ledenvereniging is mijn vraagbaak bij alle informatie die ik zoek over zorg, wonen en welzijn.”