Lezing Erik Krikke

17 nov 2020, 19:45 Bibliotheek Kop van Overijssel, Meppelerweg 47a Steenwijk

Op 17 november komt Erik Krikke, veteraan en auteur van het boek Operatie Geslaagd, naar Bibliotheek Kop van Overijssel in Steenwijk om te vertellen over zijn passie voor het vak als hulpverlener en militair. Over hoe hij tijdens de uitoefening van zijn passie getraumatiseerd raakte, de stilte hierom heeft weten te verbreken en over hoe hij inmiddels weer middenin het leven staat.

‘Een verhaal over hard vallen, maar vooral over nog harder opstaan na de val’, aldus Erik. Hij heeft zich als missie gesteld om het bewustzijn te vergroten over traumaverwerkingsproblematiek, depressie en angststoornissen, waaronder posttraumatische stressstoornis (PTSS). In 2013 is hij zijn verhaal gaan opschrijven. Lang nadat hij vanuit zijn beroep militair en functie operatieassistent chirurgie, uitgezonden werd naar Afghanistan.

‘Een lange tijd heb ik met geen woord gesproken over wat mij was overkomen. Na jaren van stilzwijgen moest ik echter toegeven, dat ik de verwerking ervan niet alleen aankon, dat de herinneringen mij inhaalden en ik erin dreigde te verdrinken. Ik moest mijn grootste gevecht gaan beginnen: de strijd met mijn herinneringen, maar bovenal met mijzelf.’

Reserveer jouw plekje voor deze lezing via onze website, info@uwledenvereniging.nl of 0521 53 98 93. Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen € 10,- De avond start om 19.45 uur, inloop 19.15 uur. Tijdens deze avond kun je met de bon op de achterzijde van onze LEEFtijd het boek Operatie Geslaagd met 15% korting aanschaffen (betalen met pin).