Lezing Eenzaamheid

12 nov 2020, 19:45 Het Irene, Wijk 8 85, Urk

Vanaf halverwege de jaren 90 doet het CBS-onderzoek naar eenzaamheid door onder andere vragen te stellen over het aantal sociale contacten dat je hebt én de hoeveelheid steun die je in contacten ervaart. In 2016 gaf maar liefst 43% van de volwassen bevolking (gemiddeld over Nederland) aan eenzaam te zijn. Dat is behoorlijk hoog!

Maar wat is eenzaamheid eigenlijk en wanneer ben je nou echt eenzaam? Er zijn mensen die als ze drukbezet zijn, juist de stilte even opzoeken. Die voelen zich dan beslist niet eenzaam. Integendeel. En aan de andere kant kun je je eenzaam voelen te midden van een groep mensen wanneer je je bijvoorbeeld niet geaccepteerd voelt. Waardoor gaat een mens zich eenzaam voelen? En nog belangrijker…hoe zorgen wij ervoor dat mensen zich minder of zelfs helemaal niet meer eenzaam voelen?

Huisarts Alie Hoek - van Kooten gaat hier tijdens haar lezing uitgebreid op in en geeft bruikbare tips om eenzaamheid voor jou en jouw omgeving te voorkomen.

De lezing is gratis voor leden, niet-leden betalen €5,-. Inloop is vanaf 19.30 uur.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op door te bellen met 0521 539 893 of te mailen naar info@uwledenvereniging.nl. Vergeet in de mail niet jouw contactgegevens, lidmaatschapsnummer en aantal personen waarmee je de avond bij komt wonen door te geven.